11. Luukku avautuu…

 

Kulmakarvat historiassa

1920-luku =Kulmakarvat nypittiin ohuiksi ja niiden muoto oli pehmeästi alaspäin laskeutuva. Kulmakarvat olivat mustat.

1930-luku =Kulmakarvat nypittiin lähes kokonaan pois ja niiden tilalle piirrettiin ohuet ruskeat viivat. Kulmat eivät enää kääntyneet alaspäin.

1950-luku =Kulmakarvat olivat melko luonnolliset. Voimakkaan värin sijaan tärkeintä oli siipimäinen muoto. Mustan rinnalle tulivat ruskeat ja punertavat kulmavärit.

1960-luku =Kulmakarvat olivat entistä massiivisemmat ja tummemmat. Mustiksi piirrettyjen kulmien linja vedettiin ulkonurkista miltei ohimoihin.

1970-luku =Silmämeikki oli nukkemainen. Kulmakarvat nypittiin usein ohuiksi kaariksi.

1980-luku =Kulmakarvat suorastaan rehottivat luonnontilassa. Brooke Shieldsiä ja Madonnaa pidettiin tyyli-ikoneina. Myös blondit tummensivat kulmakarvansa.

1990-luku =Kulmakarvat ohentuivat 80-luvun jälkeen. Osa nyppi kulmansa 30-luvun tyyliin ohuiksi ruskeiksi viivoiksi. Kulmat meikattiin usein luomivärillä, jotta jälki olisi pehmeä

KULMAKARVOJEN MUOTOILU

Kulmakarvat ovat tärkeä osa kasvojesi kokonaisuutta: ne antavat ryhtiä ja ilmettä. Vinkkien avulla saat kulmakarvasi oikeaan ojennukseen, mutta älä kuitenkaan muuta niiden luonnollista muotoa – se on osa persoonallisuuttasi!

 

1. Nypi kulmakarvat aina alapuolelta.

2. Harjaa ne sen jälkeen kasvusuunnan mukaisesti.

3. Jos kulmakarvasi ovat liian lyhyet tai niissä on aukkoja, käytä korjaukseen kulmakynää tai puuterimaista luomiväriä. Parhaimman tuloksen saat terävällä kynällä tai luomiväriä käyttäessäsi napakalla, ohuella siveltimellä, jossa on mieluiten viisto pää.

4. Piirrä pieniä karvoja alhaalta ylöspäin ulkonurkkaan häivyttäen.

5. Lopuksi harjaa kulmat kevyesti kulmaharjalla.

 

Valitse väri kulmakarvojesi oman värin mukaan. Itsepäiset karvat saa järjestykseen kulmakarvageelillä. Niitä on saatavana sekä värittömänä että värillisenä.

 

IHANTEELLINEN KULMAKARVAN PITUUS

Käytä mittauksessa apuna siveltimen vartta. Aseta sivellin sieraimien reunasta pystysuoraan ylöspäin sekä sieraimesta silmän ulkonurkan kautta vinosti ylöspäin. Korkein kohta on silmäterän ulkoreunan kohdalla.